Drie dagen lekker rocken tijdens BullRock in Larense feesttentBullrock

door | nov 2, 2022 | Berkelbode, festival, mijn werk, Oorakel

Archieffoto: Achterhoekfoto.nl/Johan Braakman

LAREN – BullRock in Laren begon ooit heel kleinschalig, maar is in de loop van de jaren enorm gegroeid. De organiserende vriendengroep uit Laren en omgeving pakt voor de twaalfde editie – in 2020 was corona spelbreker – voor het eerst drie dagen uit. Met bekende bands als Navarone, Boh Foi Toch en Rolling Stones-coverband, Stones Sessions, belooft het eerste weekend van november een geweldig rockfestijn te worden. 

Door Rudi Hofman

De muziek die enkele van zijn kameraden in 2010 op hun piratenzender draaiden, was nou niet bepaald het genre dat André Eggink het liefste hoort. Net als de negen andere leden van zijn vriendengroep uit Laren, Exel en Harfsen prefereert André stevige rock. Toen de ‘piratenvrienden’ hen aanboden op een zaterdag zelf plaatjes te komen draaien, maakten zij daar dan ook gretig gebruik van. Hiermee was BullRock geboren.

André: “We zochten een stoere naam en kwamen op BullRock uit, omdat dat wel lekker bekt.” Het rockuurtje op de zaterdag sloeg aan en hieruit ontstond het idee om in november 2011 The Kilkenny Cats live te laten spelen tijdens een afterparty. 

Radio Ideaal
Sinds 2013 was BullRock Radio jarenlang op de eerste zaterdag van november legaal te beluisteren via een aangevraagde FM-frequentie (dagvergunning). In 2020 werd de uitzendfrequentie wekelijks, eerst via Achterhoek FM en sinds dit jaar via Radio Ideaal. De favoriete muziek van de vriendengroep klinkt nu elke dinsdag tussen 22.00 en 23.00 uur. “We nemen de muziek van tevoren altijd op”, legt André uit.

Plek voor duizend man
In een verwarmde tent op de parkeerplaats bij Stegeman in Laren kunnen op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november liefhebbers van rockmuziek hun hart ophalen. De tent biedt plaats aan duizend man publiek. Voor de zaterdag, met optredens van Voltage, The Stones Sessions en Livin’Booom, loopt de voorverkoop volgens André ‘als een dolle’. Hij hoopt dat het ook nog gaat stormlopen voor de vrijdag als Navarone en Tricklebolt spelen,  

De vrienden van BullRock verloochenen tijdens het rockfestival hun radio-achtergrond niet. Op zaterdag 5 november verzorgen zij vanuit de lobby van Hotel de Achterhoek aan de Huenderstraat een marathonuitzending. Deze is van 10.00 tot 16.00 uur te volgen op TV Ideaal en YouTube en van 16.00 tot 18.00 uur op Radio Ideaal. “Iedereen is welkom in de hotellobby en kan ook verzoekjes aanvragen’, zegt André.

Trots
Op de slotdag van het festival spelen Apollo Laren en Boh Foi Toch in de tent bij Stegeman. Dat het is gelukt om de Larense muziekvereniging voor BullRock vast te leggen, vervult André met trots: “We hebben hier een jaar of acht voor moeten lobbyen, maar nu is het gelukt. Leden van Apollo hebben speciaal voor ons festival een aantal rocknummers van onder meer Deep Purple en Status Quo ingestudeerd. Als je ’s avonds door het dorp loopt, hoor je vanuit meerdere kamertjes muzikanten hierop oefenen. Dat is te gek.”

Familiedag
De zondag van BullRock is een echte familiedag. Vandaar dat de organisatie een leuke actie heeft bedacht: wie met drie generaties van een familie naar de feesttent komt (bijvoorbeeld zoon, vader en opa), die krijgt drie consumptiemuntjes gratis. Boh Foi Toch stopt uiterlijk om 16.30 uur, omdat op dat moment de Lichtjesavond Laorne begint op de Algemene Begraafplaats. “We willen deze absoluut niet met geluidsoverlast verstoren”, benadrukt André Eggink.

Kijk voor meer informatie op: www.bullrock.nl

Chat openen
1
Spoedklus of Persbericht?
Hallo, heb je een spoedklus? Neem dan via de app contact met me op. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Groet Rudi.