Blue Guitars

Blue Guitars

Blue Guitars met van voor naar achteren Dick Dijkman, Bert Dijkman en Erik van Loo. Foto Hissink (bron Stentor)Stil werd ik onlangs van het verpletterende nieuws dat Bert Dijkman was overleden. Ik heb Bert vele jaren gekend als de aimabele man en groot muziekkenner...

Lees meer
‘Postume’ ontdekking: Maple

‘Postume’ ontdekking: Maple

Orange Maplewood. Aan deze band bewaren veel liefhebbers van alternatieve rock in Lochem en omstreken warme herinneringen. Deze vijfmansformatie bestond uit Jordy Sanger, Duncan Daalmeijer, Gerben Bielderman, Rik Vegter en Koen Dijkstra. De laatste twee stapten later...

Lees meer

OORAKEL

Naast een passie voor het schrijven van rake teksten en mooie verhalen, ben ik ook dol op goede muziek. ALS ZELFBENOEMD ‘OORAKEL’ RECENSEER IK GRAAG NIEUW ‘PLAATWERK’ (CD’S EN VINYL) VAN MUZIKANTEN, BANDS – OOK BEGINNENDE ACTS. ORGANISATOREN VAN MUZIEKFESTIVALS EN POPPODIA KUNNEN MIJ NET ALS MUZIEKBLADEN INSCHAKELEN VOOR INTERVIEWS, PORTRETTEN, SFEERREPORTAGES EN RECENSIES.

 

Al tientallen jaren luister ik dagelijks naar muziek die mij raakt. In de praktijk komt dit vaak neer op alternatieve rock, punkrock, metal, maar ook diverse singer-songwriters en acts in de genres dreampop en shoegaze kunnen mij zeker bekoren. Mijn favoriete band?: Guided By Voices uit Dayton, Ohio.

Verder ben ik fan van onder meer U2, Nirvana, Pearl Jam, The Cure, Bad Religion en The Afghan Whigs. En hoe zit het dan met muziek van eigen bodem? Nou, de Tröckener Kecks, The Scene, Spinvis, Roosbeef, Bettie Serveert en Van Dik Hout behoren tot mijn persoonlijke vaderlandse favorieten.

In Oost-Nederland is de sector alternatieve rock goed vertegenwoordigd met bands als Drive By Wire, Black Monsoon en Paceshifters. Bands die ik – voor de Coronacrisis – meer dan eens live heb mogen bewonderen.

 

Dus heb je interesse in een recensie, interview, portret, ronkend persbericht of andersoortige tekst, neem dan contact op met het Oorakel!

 

MAIL ME

Word lid van HostpitalMusick op FACEBOOK en bekijk de volledige muzieklijst op YouTube!

Hospital Musick
top 5

In deze immer uitdijende lijst van songs die te vinden zijn op YouTube regeert De Nachtzuster (Rudi Hofman) met strenge hand. Zij duldt alleen ‘patiënten’ die haar in ruil voor haar goede zorg trakteren op bij voorkeur gitaarliedjes waar de emoties vanaf druipen. Pijn, verdriet, hoop en leed zijn zomaar wat thema’s waarvan De Nachtzuster geen genoeg kan krijgen. De naam van de artiest/band en/of songtitel moet enigszins aansluiten op het centrale thema van deze lijst. Iemand die denkt weg te komen met het nomineren van een nietszeggend deuntje, die kan een pijnlijke spuit in zijn of haar achterste verwachten. De Nachtzuster is niet voor de poes!

 

1.

Pearl Jam – Alive      

2.

Led Zeppelin – Stairway to Heaven      

3.

Anathema – Dreaming Light      

4.

Oasis – Live Forever      

5.

Guided By Voices – Hold on Hope      

Chat openen
1
Spoedklus of Persbericht?
Hallo, heb je een spoedklus? Neem dan via de app contact met me op. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Groet Rudi.