Mijn werk

 

Recent Project | Achterhoek Vacaturekrant

Voormalig ondernemer Aziz Maskoul: ‘Werken in onderwijs is geen baan maar een roeping’

LOCHEM/DEVENTER – “Als je echt om de toekomst geeft, kom dan werken in het onderwijs.” Deze oproep doet Aziz Maskoul vanuit zijn hart. De 40-jarige Lochemer met Marokkaanse roots maakte zelf de overstap van het ondernemerschap naar het onderwijs. Sinds 1 januari 2023 is hij de trotse directeur van islamitische basis- school De Zonnebloem in Deventer.

Door Rudi Hofman

De vraag of hij zichzelf als zijinstromer zet, vindt Maskoul lastig te beantwoorden. In het verleden was hij immers een jaar of veertien actief als gymdocent in onder meer Arnhem, Doetinchem, Voorst en Deventer. Die rol pakte hij in 2022 bij toeval weer op voor De Zonnebloem en voor islamitische basisschool De Roos in Apeldoorn. Dat deed Maskoul omdat hij vanuit zijn eigen uitzendbureau Opus Groep geen geschikte kandidaat kon leveren.

foto: Thomas Nijkamp

recente publicaties

Nieuw sportgebouw Twello

Nieuw sportgebouw Twello

Afbeelding fragment van Artikel Door Rudi Hofman TWELLO/VOORST - Met de bouw van een nieuw sportgebouw in Twello wil de gemeente Voorst twee vliegen in één klap slaan. Scholen krijgen meer mogelijkheden om meer bewegingsonderwijs aan te bieden. In de namiddag,...

Lees meer

verhalen voor Voorsternieuws

Met truc toch nog waardevolle groene bon in bezit

GEMEENTE HEEFT ALLE 2800 BONNEN UITGEGEVEN, INLEVEREN TOT 30 NOVEMBER

GEMEENTE VOORST | Menig huiseigenaar in de gemeente Voorst heeft afge- lopen week naast een Groene Bon gegrepen doordat het maximumaantal van deze bonnen al door de gemeente was verstrekt. Voorster Nieuws ont- dekte dat het systeem niet waterdicht is waardoor alsnog zo’n bon met een waarde van 60 euro verkrijgbaar was.

volledig artikel→

verhalen voor Contact Bronckhorst Noord

Rasmuzikant en streektaalicoon Jan Ottink geridderd

GEMEENTE LOCHEM| Negentig fans zijn er zaterdagavond getuige van geweest dat Jan Ottink in Schouwburg Lochem is onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bekende en geliefde streektaalzanger/muzikant had daarvoor met zijn Jan Ottink Band een heerlijk optreden beëindigd met het nummer’ Wereldwief’. Hij was volkomen verrast door de koninklijke eer die hem ten deel viel. Zijn partner Erna Bennink mocht hem op het podium de versierselen opspelden.

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

Dina verloor vader bij V2-ramp in Luttenberg: Marietje keek met buurmeisje en agenten toe vanuit een sloot

VIDEO | De 13-jarige Dina Bannink staat met haar moeder in de gang van de boerderij aan de Blikweg in Luttenberg, wanneer zich plots een gigantische explosie voordoet. Het is maandagmiddag 4 december 1944 rond vier uur. De Banninks schrikken zich wezenloos. Zij weten dan nog niet dat hun echtgenoot en vader bij de ontploffing dodelijk gewond is geraakt. Herman Bannink (45) en achttien dorpsgenoten, onder wie jonge kinderen, sterven door een geëxplodeerde V2-raket.

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

In ‘The Voice’ schitterende Ziggy (18) kon in Zutphen niet zichzelf zijn

VIDEO + UPDATE | Bijna twee miljoen kijkers zagen Ziggy Krassenberg gisteren in The Voice of Holland vol overtuiging Queens ‘Too much love will kill you’ zingen. Alle coaches draaiden hun stoelen en Ziggy, die tot april in Zutphen woonde, koos voor Anouk.  Aan met name Zutphense jongeren bewaart de achttienjarige Ziggy slechte herinneringen. ,,Ik heb veel last gehad van pesterijen en één keer ben ik zelfs een keer met een fles drank gemept.” 

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

Arbeidsmigranten in Heino vrezen ‘grillige’ parkbeheerder: ‘We hebben geen enkele bescherming’

Niet de slechte huisvestings-omstandigheden, maar het volledig overgeleverd zijn aan de grillen van de beheerder is het grootste probleem op park Old Heino. ,,Als de beheerder het op jou gemunt heeft, loop je het gevaar van het park te worden gestuurd. Hij komt ook onaangekondigd huisjes binnen om controles op bijvoorbeeld drugs uit te voeren. We hebben geen enkele bescherming”, zegt de Poolse parkbewoner Pawel Staśkewicz (33).

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

Rudi loopt op klompen in aanloop naar Klompenfeest: ‘Kweek eerst eelt’

VIDEO | De klomp is vrijwel volledig uit het straatbeeld verdwenen, maar is nog wel het anker waar het Klompenfeest in Twello op drijft. Dat traditionele feest barst donderdag voor de veertigste maal los. Verslaggever Rudi Hofman trekt voor het eerst houten klompen aan en ervaart hoe het is daarop te lopen. En hoe reageren passanten?

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

Ernstig zieke Voorstenaar Mark Gilligan (54) trekt ten strijde tegen slopende ziekte MS

Mark Gilligan wil niet langer lijdzaam toezien hoe hij steeds verder aftakelt. Hij verkiest de aanval tegen de slopende ziekte multiple sclerose (MS). De 54-jarige Voorstenaar is een crowdfundingsactie gestart. Die moet 75.000 euro opleveren zodat hij in Mexico of Rusland een stamceltransplantatie kan ondergaan. Deze behandeling wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De actie kent een vliegende start: in een week is er al bijna 18.000 euro gedoneerd.

volledig artikel→

verhalen voor de Stentor

Wat te doen met ouderwetse horecapanden?

ZUTPHEN – Voor feesten en partijen hoef je er al jaren niet meer te komen. En of er überhaupt ooit nog iets te vieren valt, is maar zeer de vraag. De vele leegstaande horecazaken in deze regio maken een troosteloze indruk. Ze wachten vaak al jaren vergeefs op nieuw leven in de brouwerij.

volledig artikel→

opdrachtgevers

Chat openen
1
Spoedklus of Persbericht?
Hallo, heb je een spoedklus? Neem dan via de app contact met me op. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Groet Rudi.