Media springen op gedumpte kaaiman, maar Klarenbeekse ‘Schnappie’ is helaas vernietigd

door | nov 25, 2020 | mijn werk, Voorsternieuws

KLARENBEEK – Het verhaal van vorige week over de bij een rustplek in Klarenbeek gedumpte kaaiman heeft onder lezers van Voorster Nieuws veel los gemaakt. Niet alleen omdat het een bijzondere vondst van ‘onze’ Rudi Hofman betrof, maar ook omdat meerdere personen het opgezette reptiel graag een plek in hun woning zouden willen geven.

Zo liet Nikky Chen in een mailtje weten de kaaiman ‘heel graag te willen hebben. Het zou zonde zijn om hem weg te gooien’, aldus Nikky.

Geert Hoekstra schreef met interesse het artikel over het mysterie van de Klarenbeekse kaaiman te hebben gelezen. ‘Ik heb geen informatie over het voorval, maar zou het jammer vinden als deze (kaaiman, red.) in de container terechtkomt. Mocht de vinder deze kwijt willen, dan wil ik die met alle plezier ophalen. Ik ga ervan uit dat de opgezette kaaiman nog in goede staat is. Ik zou heel graag de kaaiman willen hebben het zou zonde zijn om hem weg te gooien.’

Krokie
Meest bijzondere reactie kwam van Frank (‘liever geen achternaam’) uit Wilp. ‘Ik kan het mysterie niet oplossen, maar als Schnappie de container in gaat vinden we dat zonde. We hebben zelf een erfstuk, een vier meter lange krokodil, aan de muur hangen. Daar mag deze gezellig bij.’ Volgens Frank hing de grote krokodil vroeger in het huis van zijn opa bij de keldertrap. ‘Als je dan de donkere kelder in moest, moest je als klein jong ventje ook nog langs die enge krokodil. Het was dan ook altijd met neven en nichten een spelletje wie de krokodil aan durfde te raken. Toen mijn opa overleed zat de familie met een grote krokodil in de maag. Aangezien wij een mooi stukje muur naast de trap hadden, is Krokie bij ons komen wonen.’

 

Dierenambulance
Helaas voor Frank, Geert, Nikki en andere belangstellenden is er van Klarenbeekse Schnappie niets meer over. ‘Er heeft ook iemand zich rechtstreeks gemeld bij ons (…) In opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit hebben wij de kaaiman afgevoerd om te laten vernietigen’, meldt een medewerker van Dierenambulance Overgelder desgevraagd.

De vondst van de kaaiman trok afgelopen week ook de aandacht van Omroep Gelderland en zelfs van Hart van Nederland. Bij de regionale omroep deed Rudi zijn verhaal op de radio en daarnaast werkte hij op de vindplaats mee aan een ‘reconstructievideo’ die al tienduizenden keren is bekeken. Hart van Nederland belde Rudi en wijdde naar aanleiding van dit interview een artikel aan de Klarenbeekse kaaiman op de website.

Het is nog altijd onduidelijk wie de opgezette kaaiman in het wild heeft achtergelaten en waarom dit is gebeurd. Schrale troost voor het ‘arme beest’ is dat het postuum nog een regionale, nee zelfs landelijke beroemdheid is geworden.

 

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2479761/Rudi-ziet-tijdens-het-fietsen-een-kaaiman-liggen-Hoe-kan-dat-in-hemelsnaam

 https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2020/rudi-voorst-kaaiman/

 

Chat openen
1
Spoedklus of Persbericht?
Hallo, heb je een spoedklus? Neem dan via de app contact met me op. Ik probeer zo snel mogelijk te reageren. Groet Rudi.